Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 11:04 - Операция с пръсти!
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 4319 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.09.2009 11:07


Операция с пръсти!  
  image По кожата на пациента бликват струи кръв, но когато хилърът извади ръката си от зейналата рана, върху тялото на болния не остават никакви следи В столицата на Филипините - Манила, е 35-градусова жега. Сврян в такси с климатик, жадно ловя с уста прохладния въздух. "Колко време ще пътуваме още?", питам шофьора. "Не знам. Три часа, ако имаме късмет. Там пътят е разрушен от партизаните, но ще заобиколим." Колата ни отвежда към района на град Багио, около който са разположени колибите на филипинските хилъри - тайнствените "народни доктори", чиито феноменални способности не са изучени и до днес. А и надали ще бъдат изучени някога...

Пръстите на хилъра проникват в плътта, но оперираният не чувства болка. Щом операцията приключи, биополето изчезва, а клетките на тъканите се връщат в нормалното си състояние и веднага се свиват.

Ако хилърът взима, да речем, малки топчета, пълни с кръв, и ги стиска между пръстите си (въпреки че аз видях празните му ръце!), то до него би трябвало да има и нещо от типа на малка кошница.

Нали трябва да ги вади отнякъде? НЯМАШЕ НИЩО
.

ДОСИЕ

По различни данни филипинските "хилъри" (от англ. - heal - лекувам) са между 50 и 1000 души, пръснати по света. Професорът по физика и химия в Дортмундския университет Алфред Стелер провежда едно от най-подробните проучвания на феномена, който той нарича "психическа хирургия". Неговите заключения са, че феноменът наистина съществува, макар че, разбира се, има и много шарлатани. Според него, филипинците са единствените хора в света, които могат да извършват тези операции с голи ръце, без хипноза и без упойка. Мнозина смятат, че енергията на "хилърите" се концентрира по върховете на пръстите им и благодарение на нея те проникват в телата на своите пациенти, раздвижвайки клетките и дори атомите им. Друг един учен - доктор Ханс Наегели, президент на швейцарското общество за физически изследвания, смята, че не съществува никакво физическо проникване в телата. Според него хилърите просто са носители на астрална енергия, която насочват към болните. Тази енергия по-бързо от рентгеновите лъчи и радиовълните достига до болната тъкан, дематериализира я и я изнася извън тялото на пациента, където тъканта отново се материализира. Още през 1973 г. екип от западни учени подлага феномена на сериозно проучване и достига до извода, че лъжа няма, операциите протичат без болка и без употреба на хирургични инструменти, а цялата процедура трае от една до десет минути.


Сензационните новини за тайнствените "хирурзи без скалпел" или "хилъри" (от английския глагол heal - изцерявам), които живеят на Филипините, вече няколко десетилетия дразнят любопитството на хората по цял свят.

Хилърите могат да правят най-сложни оперцаии, без да ползват нищо друго освен... собствените си ръце! В състояние на медитация те само с лек допир на пръста правят разрез и проникват в тялото на човека, като изваждат болния орган или отрязват раковото образувание. Цялата операция трае не повече от 10 минути. По кожата на пациента бликват струи кръв. Но когато хилърът приключи операцията и извади ръката си от зейналата рана, върху тялото на болния не остават абсолютно никакви следи. При това оперираният не усеща никаква болка с изключение на "странни убождания" в кожната зона, където е бил направен разрезът.

Тайнственият остров

Първата документално фиксирана "операция без скалпел" се провела през 1943г. в северната част на остров Лусон (главния остров от филипинския архипелаг).

"Хилърът" винаги строго пита пациента дали вярва в Исус.

АКО Е НЕВЯРВАЩ, ОТКАЗВА ДА ГО ОПЕРИРА,

тъй като се смята, че не хилърът лекува, а чрез неговите ръце цери самият Господ.

"Лечителите" (общият им брой е неколкостотин души) обитават главно северната част на Филипините - района около град Багио. Мястото е обвито с предостатъчно мистика. Когато корабите минават оттук, стрелките на приборите им започват да се въртят като бесни. Същото става и със самолетите, затова полетите до тези градове са забранени. Вероятно по тази причина филипинските хилъри много рядко са в състояние да извършат операция извън северната част на Лусон и са безсилни, когато са в чужбина.

"По време на операцията хилърът изпада в изключително силен транс, обяснява главният секретар на Обществото на филипинските хилъри Мелвин Салвиор. Той се пренася в друго измерение, в астрала, и неговото тяло е заобиколено от енергийно поле. По принцип след приключването на лечебния сеанс знахарят не си спомня нищо. След транса всички хилъри получават амнезия.

Те сами не разбират как им се удава това чудо. Всичко става несъзнателно, тъй като мислите в главата на хилъра могат само да попречат на енергията му. Способностите на хилъра са непостоянни - те ту се усилват, ту отслабват. Понякога той цели седмици не може да изпадне в транс.

Има няколко авторитетни мнения как филипинските хилъри успяват толкова бързо да затворят раната. Според едно от тях дълбоката медитация на хилъра образува особено биополе, което се концентрира в крайчеца на пръстите му. То действа на принципа на лазера и разсича тъканите.

Известен швейцарски професор по медицина смята, че разрез изобщо не съществува. Хилърите според него са носители на астрална енергия, която въвеждат в тялото на болния. Тази енергия, подобно на радиополе, стига до раковото образувание, "откъсва" го и изважда на повърхността, върху дланта на хилъра - ето откъде идват кървавите парченца месо в ръцете му.

"Освен вярата в Бога в хилърството има и чисто научни неща, твърди един от най-известните филипински хилъри Алекс Орбито. Отначало с енергия се насища част от кожата на пациента. При това самаат енергия образува концентрация в междуклетъчното пространство - това всъщност е разрезът. Енергийните заряди се отблъскват един друг, като "раздалечават" клетките на тъканите и пръстите на хилъра, от които също се излъчва енергия, леко проникват в кожата. Оперираният не чувства болка, тъй като пъхнатите в разреза пръсти на хилъра не докосват нервните окончания, а енергийното излъчване стерилизира ръцете му. Щом операцията приключи, биополето изчезва, клетките на тъканите се връщат в нормалното си състояние и веднага се свиват".

Първият хилър, прочул се извън пределите на Филипините, е Елеутурио Терте. Той започнал да цери хора още на 25-годишна възраст, като в началото ползвал нож за операциите. Когато го обвинили в незаконна лекарска дейност, Терте неочквано открил, че ножът не му е необходим: той можел с голи ръце да разтваря тялото на болния, без да оставя никакви белези.

Когато излекувал умиращ американски офицер, хилърът се превърнал в знаменитост. Репортери от най-големите медии го дебнели за интервюта. Известният режисьор Ормънд направил цял филм за него. Лентата внимателно фиксирала всички етапи на операцията, а режисьорът давал за анализ тъканите, които Терте изваждал от тялото на пациентите си. Нямало никаква измама.

ПРОЧУТИЯТ ХИЛЪР ТИКАЛ ПРЪСТА СИ В ОКОТО НА БОЛНИЯ, КОЙТО НЕ ЧУВСТВАЛ НИКАКВА БОЛКА,

лекувал рани и оперирал катаракти. Понякога анализът показвал, че съсиреците кръв имат неорганичен произход, тоест не принадлежат нито на човек, нито на животно. Терте го обяснява с материализацията на самата болест, на "лошата енергия" в ръцете на хилъра.

Елеутурио Терте умира на 79 години в крайна нищета. Никога не е взимал пари за операциите си, тъй като вярвал, че Бог му е дал тази дарба не за да печели долари с нея.

Световноизвестният хилър често гладувал по цели дни.

Домът на потомствения хилър Фиорентино Рино е разположен в самия край на планинско селце.

Лечителят е 84-годишен, оперира от 16 години. В къщата му няма къде игла да падне, толкова пациенти го чакат: момиче, глътнало парченце стъкло, се гърчи от болки, плюе кръв и стене; момченце на година и половина с кожна болест на бузата, жена, която иска да й махнат тумора...

Фиорентино казва с въздишка, че не е такъв силен лечител като майка си, която е можела да мести предмети от разстояние и с поглед да събори чашата от масата, толкова силна е била енергията й.

Хилърът взима Библията, поставя я ребром на масата и я стиска толкова силно, че кокалчетата на пръстите му побеляват. Заобиколен е от своите помощници-медиуми. Медитацията започва...

РАЗРЯЗВАНЕТО НА ТЯЛОТО

Четенето на молитвите трае 15 минути, но чак след това разбирам, че хилърът не вижда текста.

Очите му са обърнати, вижда се само бялото. Кръвта постепенно се оттича от лицето на Фиорентино и на табуретка пред него сяда първата за деня пациентка - жената с тумора. Той слага ръка на главата й и монотонно произнася текста на молитвата. След 20 минути жената ляга на масата. Знахарят, гледайки я само с бялото на очите си, с рязко движение мушва три пръста в рамото й. Струйки кръв заливат кожата. Пръстите на хилъра са влезли до половината в плътта на болната. Брадичката на жената се тресе, тя повтаря: "О, Исусе, Спасителю наш, помогни ми, изцели ме..." С още един жест хилърът бавно изважда пръстите си от рамото на пациентката. След тях се влачи окървавено късче месо. Той го хвърля в канчето и само след миг виждам в ръцете му тампон.
 
Още няколко кръгови, "попиващи" движения и тампонът изчезва в тялото на жената. "Ела утре да го сменя". Болната кима и девойката-медиум излива светена вода на рамото й. По кожата на пациентката няма и драскотина. След това на масата ляга момичето, глътнало парченце стъкло.

Пръстите на хилъра натискат стомаха на болната, после с лекота влизат вътре. Пациентката гледа надолу и устните й треперят от страх, но медиумът я успокоява. Тъмна кръв избива по разреза, даже леко се пени.

ЕДВА ЛИ НЕ ЦЯЛАТА РЪКА НА ХИЛЪРА ПОТЪВА В СТОМАХА НА МОМИЧЕТО


Помръдвайки пръсти, той вади оттам тънко, но дълго парче стъкло и след миг то издрънчава в канчето. Пацциентката се кръсти радостно и плюе кръв в същия съд. Лечителят изважда пръстите си, кървави струйки се стичат по корема на момичето, попиват ги с тампон, но по кожата й няма никакъв белег.

Фиорентино не приема пари за работата си. Казва: "Доларите са зараза. Отначало ще вземеш малко, после повече и накрая ще ти се искат все по-големи и големи суми. Човекът е слаб. Така че по-добре да не мисля за печалби".

Ако болният няма с какво да плати, хилърът задължително го оперира безплатно. Да откажеш помощ на пациент е голям грях, заради който Господ може да лиши лечителя от дарбата му.

"Аз не съм Бог, споделя Фиорентино. Ето защо ми е трудно да обясня защо понякога пациентът не оздравява. Аз му махам тумора, а след известно време той се появява отново. Може би затова не взимам пари. Ако болният се оправи, сам ще ми се отблагодари, а ако не, ми е все едно. Важното е, че поне няма да ме смятат за мошеник. Освен това хилърът не може да излекува смъртоносни болести - като рак в последен стадий, но за съжаление далеч не всички го знаят. Ако пациентът си отива от старост, също не мога да му помогна - просто защото му е дошло времето. Срещнете ли хилър, който ви обещава, че ще ви избави от която и да е болест, знайте, че пред вас по всяка вероятност стои лъжец".

На масата лягат нови хора. Хилърът с усилие тегли кърваво влакно, което излиза на нишки от тялото на пациента. Питам болния какво чувства. Съвсем леки убождания като от електрически ток, отвръща той.

Следващият пациент е 18-месечно бебе. То реве и се държи за бузата, покрита с кървави струпеи.

Рино се приближава до него и с всичка сила стиска болното място, така че по него избива кървава слуз, като непрекъснато шепне молитви. Малчуганът би трябвало да изпищи като сирена на "Бърза помощ", ала той веднага млъква и даже започва да се усмихва.

ФИОРЕНТИНО ИЗТЕГЛЯ ОТ БУЗАТА МУ НЯКАКВА РОЗОВА ЦИПА, КОЯТО СЕ ИЗВИВА КАТО ЧЕРВЕЙ

Впрочем филипинците вярват, че Господ праща някои болести на хората за наказание.

"Когато бях в Индия, разказва Мелвин Селвиор, при нас дойде богаташ, който цяла година се измъчвал от непоносима кашлица. Моят колега хилърът Алекс Орбито го прегледа и рече: "Нищо не мога да направя." Богаташът отвърна: "Добре, тогава аз ще дойда в Лусон". Но Алекс поклати отрицателно глава: "И там ще бъда безсилен. Ти трябва да си оправиш бизнеса, иначе нищо няма да се получи". Богаташът пребледня. Оказа се, че работниците от неговата памукопредачна фабрика се готвели да стачкуват, защото им плащал жълти стотинки и семействата им гладуват.

След като им повиши заплатата, намали работния ден и даже въведе безплатен обяд, нямаше нужда да го лекуваме. Кашлицата изчезна от само себе си."

През това време Рино се заема с последния пациент. Хилърът пъха и двете си ръце в корема му, масата е потънала в кръв, но... Минават 5, 10, 15 минути, лечителят вади пръстите си, но без парче месо. Меидумът обяснява, че силаат на астрала е отслабнала и моли пациента да дойде утре.

СЕАНС С КИПЯЩО КОКОСОВО МАСЛО


На огнището в средата на стаята хилърът слага тенджера с кокосово масло, което бързо започва да кипи и да хвърля пръски. Фиорентино спокойно пъха ръката си в маслото сякаш това е студена вода. Лечителят гребва с шепа от кипящата течност и разтрива с нея болните места на пациента, като очертава кръст. Хората треперят, но по-скоро от страх, тъй като и сега не усещат болка, само леки убождания. В края на ритуала хилърът покрива тенджерата с Библията и протяга ръка над нея. Болните също държат ръцете си над кипящото масло, но по кожата им няма и следа от изгаряне.

След минута лечителят се свлича на пода. Неговата помощничка-медиум го чука по гърдите, крещи в ухото му, но напразно. Той не реагира.

Понякога хилърите така и не се връщат от астралното си пътешествие и след 2-3 седмици кома умират, без да дойдат в съзнание.

Смята се, че такъв хилър е бил повикан от ангела. Днес обаче ангелът не е готов да приеме при себе си "хирурга" и Рино идва на себе си. След това дълго пие вода и отива да се моли на Дева Мария, че му е помогнала да излекува много хора

Експрезидентът на Филипините Фердинанд Маркос (свален от власт през 1986г.) постоянно е прибягвал до помощта на своя личен хилър Емилио Лемес. В изгнание той няколко пъти се обръщал с молба към новите власти да пуснат Лемес при него, но му било отказано. В резултат на това след три години Маркос умира на 72-годишна възраст.

Със съдействието на Маркос филипински хилъри са оперирали бившия президент на САЩ Роналд Рейгън и експремиера на Великобритания Маргарет Тачър. Въпреки напредналата си възраст днес мис Тачър е в доста добро здравословно състояние. Впрочем тя смятала, че хилърите лекуват с хипноза. Известно е, че ако до ръката на хипнотизиран човек се долепи монета и му се каже, че тя е нагорещена, върху кожата му ще се появи петно от изгаряне. Точно това според Тачър се получава при хилърите - пациентът, който е в състояние на силна хипноза, вярва, че са му направили операция, отстранили са причината за болестта и затова оздравява.

ХИЛЪРИТЕ НЕ ЦЕРЯТ УБИЙЦИ

Фиорентино си спомня как навремето няколко хилъри са отказали да лекуват американския генерал Джеръми Стенсън, "прочул" се с убийствата на селяни във Виетнам. "Те му казаха - ти си лош човек. Бог не иска да живееш. Стенсън се жалва къде ли не - и в правителството, и в полицията, и в посолството, но напразно. След година умря".
Кирил Щелков, Манила-Багио-София

Копирано от:
http://www.blitz.bg/article/13667


Тагове:   операция,   мистерии,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 685097
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031