Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 12:31 - Българите: "паплач - по-страшна от ислямистите"
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 1351 Коментари: 3 Гласове:
3



И днес ви предлагаме някои любопитни мнения на участници в онлайн-форуми по случая "Желева". Този път от форума на онлайн-изданието на берлинския всекидневник "Ди Велт", в който намираме и някои доста крайни оценки:

 

"Изобщо не разбирам това! Дамата прави напълно сериозно впечатление според мен", пише един от участниците във форума, а следващият му отговаря: "Като алтернатива предлагам кандидат от германската Свободна демократична партия - като подобаващ заместител за дамата. Приятелчетата-лобисти знаят как стават тия неща..."

"България е просмукана от корупция"

Участник с псевдонима "Бургас", очевидно от български произход, пише: "Тя щеше много добре да си дойде на мястото там". А немскоезичен участник контрира: "Точно там е скрит проблемът. Ако си способен в политиката, вече си губещ, защото щом останалата част от корумпираната и алчна паплач забележи, че имаш някакво понятие от нещата, за които става дума, тутакси те изтласкват. Има си хас "истински" политик да разклати този скелет, състоящ се от лобистки машинации, популизъм и изборни измами. Такова нещо естествено се предотвратява своевременно."

imageBildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Един от участниците във форума свързва България единствено с тайни служби

Форумецът Едуард Ковалски отбелязва: "Все пак тя премълча, че до 2009 г. е била еднолична собственичка на фирмата "Глобъл Консулт" в България. През април 2009 Желева продала фирмата. В Брюксел във вторник тя не каза цената, в сряда българското държавно радио съобщи за 5.000 лева /2.256 евро/, като се позова на търговския регистър. За съпруга на Желева се говореше, че имал връзки с руската мафия. Който поне малко е наясно със ситуацията в изцяло просмуканата от корупция България, тутакси разбира, че става дума за натрупване на престъпна енергия. Наивността на Барозу е стряскаща."

Форумец с псевдоним "Дантон" пише: "Г-н Ковалски пише, че Барозу бил наивен. Моите извинения, но тази представа е наивна, не го приемайте лично. Тези високопоставени политици са прецизно пресмятащи властници с будни умове. Че в случая с Желева за представител на ЕС бе обсъждана една крайно съмнителна личност, ни показва единствено на какво ли не са способни нашите народни представители! ЕС е чисто и просто твърде далече от нас, гражданите, и не е обвързан с нашите желания и потребности. Тук се демонстрира поведението на човекоподобни /защита на собствени участъци, игрички с властта/ на най-високо равнище, а в случая няма неподходящи средства..."

Участник във форумната дискусия с ник "Оствестфале" пита: "Вместо нея поста щяла да заеме Кристалина Георгиева, досегашна вице-президентка на Световната банка. Аха! А каква е нейната квалификация за поста? Корумпирана ли е, неспособна ли е, или и двете едновременно?"

"Демонизирането на Желева изглежда някак фалшиво"

Българският участник Иван се възмущава /на впрочем недотам добър немски/: "Извинете, но вие наистина нямате представа за какво говорите. Нейният мъж е от моя град и работи в местния съвет по водоснабдяване. Думата "руска мафия" се спряга от нашите т. нар. "социалисти", които в действителност са прикрити комуняги. Цялото демонизиране на Желева и нейния мъж ми се струва някакси фалшиво. Като че ли те са босовете на престъпността. Това е смешно! И да: според мен тя не бе подготвена за изслушването, откъдето се прави изводът, че не е подходящото лице за Еврокомисията. И да: България е просмукана от корупция, но без европейска помощ никога няма да успеем да излезем от дяволския кръг. Още една малка молба: опитайте се да изкарате с 200 евро месечно /цените са почти равни/, тогава може би ще разберете как се чувстват българите."

А форумец с ник "Темплер", също с доста правописни грешки, отсича: "България ли? Свързвам я само с тайни служби, убийства с чадър и такива работи. Не участваше ли в убийството на Пошингер в Мюнхен отново българин? Става ми лошо от тази паплач тук. По-страшни са от ислямистите!"

 Дойче веле : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5149410,00.html 




Гласувай:
3



1. reporter - Що ли си мисля, че има нещо вярно в ...
22.01.2010 20:42
Що ли си мисля, че има нещо вярно в заглавието? Чак тъжно да му стане на човек
цитирай
2. injir - Всички българи - паплач? Не бива ...
08.02.2010 11:53
Всички българи - паплач? Не бива всички да се слагат под един знаменател.
цитирай
3. orinavi - Всички българи - паплач? Не бива ...
08.02.2010 17:11
injir написа:
Всички българи - паплач? Не бива всички да се слагат под един знаменател.

Наистина не бива така. Но пък погледнато от друга страна,едно е нещо което не трябва да става, пък съвсем друго е какво става на практика. От изключително значение е един отбор (какъвто и да е той) да бъде съставен от по-голям брой професионалисти и можещи хора. Но още по-важно е мениджъра или треньора на отбора да сплоти този отбор и да го накара да работи в синхрон. Точно това куца на българите - куца ни отборния синхрон. Мисля, че за това са виновни политическият елит. Защото загърбват интересите на отбора наречен народ заради личните си интреси.
Но пък когато човек се е мъчил достатъчно дълго време да вразуми невръзумяващите се, му писва от всичко и всички....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687111
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930