Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 20:55 - Секретно! Крият град на Луната?
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 7389 Коментари: 4 Гласове:
2








                      
image

Град в кратера Ендимион на Луната видял калифорнийски учен през своя телескоп. Бил Пен засякъл странните постройки и фигури съвсем случайно, докато изследвал спътника на Земята. Ясно се виждали сгради, кранове, както и щаб, откъдето се наблюдава кратерът. Ученият скицирал всичко, като го представил на свои колеги. Същото нещо преди време е видял и Майк Дийган, който обаче е успял да заснеме гледката. Скиците на Бил Пен, наложени върху снимките на Дийган, представят пълната картина на тайния град в кратера Ендимион на Луната.

    image

Снимка направена от телескоп

Командният пост се прикрива със специален камуфлаж или с холограми, за да не може да бъде видян от Земята дори с най-мощния телескоп. Въпреки това се предполага, че точно когато калифорнийският учен е наблюдавал Луната, е станала някаква „засечка”, гаф, който временно е „заглушил” камуфлажа.

Така тайният град е бил разконспириран.

image

Скиците на Бил Пен, наложени върху снимките на Дийган

Преди няколко години НАСА обяви намеренията си да строи град на Луната, с постоянна база, откъдето да може по-задълбочено да се изследва спътника. Крайният срок на проекта бе обявен за 2024 г., но до момента официално не е оповестено, че е започнал строежът на Луната. Не е ясно и дали това, което е видял калифорнийският учен в кратера Ендимион, е именно базата, която НАСА проектират. Въпреки това сферите, които е нарисувал Бил Пен, много напомнят на тези от компютърната графика на НАСА (вж. снимката по-долу).

 

image

Проектът за градче на Луната на НАСА

Има и друга версия за сградите от скиците на Пен. Преди няколко години ръководител на лунна лаборатория на НАСА разкри снимки от древен град на Луната, заснет от астронавти. Фотосите били пазени в продължение на 40 години по нареждане на американското правителство. Руините били от изкуствен произход, като освен тях, били открити и неизвестни на човечеството технологии за управление на гравитацията.

 

image

Една от малкото запазени снимки от древните руини на Луната

Снимките е трябвало да бъдат унищожени, но служителят на НАСА ги запазил, като години по-късно ги показа на пресконференция. Може би скиците на Пен всъщност илюстрират именно тези древни руини?

Ако всичко това е вярно и секретният град на Луната вече е построен, защо не се огласява? Защо от НАСА крият съществуването на команден пост и каква е всъщност истинската цел на базата?






Тагове:   град,


Гласувай:
2



1. orinavi - ..:))))
08.04.2010 21:02
Според техни величества звънземните съм избран за кмет на Луната. Така, че всички молби за закупуване на имоти и вилни места за вили на Луната моля да бъдат адресирани до мене. :)))
Поради непознаване на паричните знаци от изънземните приемам всякакви подкупи за ред и предпочитания от желаещите. Желаещите моля да не се блъскат и да не пререждат опашката от желаещи. За подрбоности се обърнете на лични съобщения. :)))
Кметската ми длъжност е пожизнена и съм несменяем. Купувайте си телескопи и си харесвайте по-бързо места, защото опашката от желаещи е доста голяма ... :))
цитирай
2. wonder - Идвам с теб! ;)))
08.04.2010 21:11
Но искам море. Останалото е напълно вероятно!
цитирай
3. orinavi - Става
08.04.2010 21:15
Съгласен съм, идвай. С такъв непоправим романтик като тебе изобщо няма да ми е скучно. Колкото до морето - еее... колко му е, ще си направим едно мини изкуствено морце ...:)))))
цитирай
4. анонимен - TIME THE TRUTH
30.06.2010 19:18
http://www.youtube.com/watch?v=cSPie7TGP2U&feature=player_embedded
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687502
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930