Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2010 11:08 - Шок и ужас !!!
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 1079 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 21.10.2010 11:11


Путин поиска оставката на министъра на отбраната    
Москва , Русия   image

  Премиерът на Русия Владимир Путин е поискал оставката на министъра на отбраната Анатолий Сердюков и е възможно той да бъде сменен от началника на Генщаба Николай Макаров, пише "Аргументы недели". Според изданието поводът е скандал в училището на десантните войски. Премиерът в много остра форма поискал от министъра отчет за обстоятелствата, при които Сердюков напсувал началника на военното училище край Рязан.

Според "Аргументы недели" министърът настоял да се премахне от територията на учебното заведение православен храм, но Путин се намесил в защита на църквата по молба на патриарх Кирил.

Премиерът препоръчал Сердюков да се помири с десантчиците, след което да си намери друга работа, но министърът отказал да се срещне с военните в Рязан.

Няма официални реакции на отбранителното ведомство по публикацията. Преди да оглави отбраната през февруари 2007г. Сердюков беше началник на данъчната служба на Русия.

=================

http://www.blitz.bg/news/article/90525



Предистория  :  http://www.blitz.bg/news/article/90251

    Съюзът на десантчиците се оплакал на президента Дмитрий Медведев и на патриарх Кирил от военния си министър Анатолий Сердюков, защото искал да уволни командира на военнодесантното училище в Рязан Героя на Русия Андрей Красов и да разруши църква в училището. Обръщението към президента и към патриарха е прието на заседание на централния съвет на съюза, съобщи вестник „Коммерсант”.   Конфликтът между десантчиците и Сердюков възникнал на 30 септември при посещението му в учебния център на училището. Според генерал-майор Александър Солуянов още с пристигането си, виждайки дървения храм на пророк Илия, министърът наругал полковник Андрей Красов. Солуянов твърди също, че Сердюков употребил нецензурни думи и оскърбил Красов.

Полковникът се опитал да се застъпи за храма, обяснявайки, че той е издигнат за сметка на спонсори, ветерани десантчици и от Рязанската епархия. Красов обяснил, че в църквата през 2011 година ще бъдат обучавани армейски капелани. Високомерният министър обаче изобщо не вникнал какво му се говори: според генерал Солуянов той заповядал да не се дават служебни пари за църквата, изказал мнение въздушнодесантното училище да бъде ликвидирано, а „този нагъл полковник” да бъде уволнен.

В обръщението на десантчиците се казва, че министър Сердюков унизил в присъствие на подчинени „професионалното и личното достойнство” на полковник Красов, а също така оскърбил религиозните чувства на десантчиците, финансирали строителството на църквата. „Оскърблението на Героя на Русия Андрей Красов е оскърбление къв всички защитници на нашата Родина” – цитира „Коммерсант” обръщението на десантчиците.

Междувременно служителят в Рязанската епархия Михаил Рижов съобщил на „Коммерсант”, конфликтът между църквата и министерството на отбраната вече е изгладен. Според него патриарх Кирил обсъдил проблема с президента и било решено храмът на пророк Илия да бъде оставен на досегашното място.



^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^

Шок и ужас !!!

Ай стига уе... до къде я докарахме само !!! ???
Военният министър да бъде уволнен за това, че не уважил Православната религия на....ДЕСАНТЧИЦИТЕ... !!! ??? Не на кого да е, а на елитните части. Е това е голяма новина. Сега от тук нататък да му мислят новите министри на отбраната на Русия и всички под тях.
А при нас!?
Как е при нас !?
Дали Г. Първанов и Б.Борисов ще се застъпят така в нашата държавица!?
Много ми се иска да последват този път наистина светлия пример на Путин. Защото докато Г.Първанов, Б.Борисов  и всички преди тях на съответните постове мълчаха и не само мълчаха, а и мачкаха наши подобни. Докато Путин им оказаха чест и внимание далеч встрани от протокола при официални посещения. ( който има очи- нека чете)
Браво на Путин !!! За разлика от някои безмозъчни ....(....) Путин успя да оцени истинското богатство и му отдава нужното внимание. -:)))
 



Тагове:   ужас,   шок,


Гласувай:
4



1. reporter - Не може да бъде!
26.10.2010 20:26
Не може да бъде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 685254
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031