Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 12:04 - Ал. Лилов: Скептичен съм към АБВ
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 1600 Коментари: 5 Гласове:
2



Ал. Лилов: Скептичен съм към АБВ

Сряда, 10 Ноември 2010 image Александър Лилов
Трябва нов елит, този на прехода е изчерпан, не носи идеи, воля и капацитет, коментира Лилов.

Няма тайна власт, която да сваля правителства, сега в България има демокрация, която е най-голямото завоевание на прехода, обяви по БНТ Александър Лилов, бивш член на Политбюро на БКП.

ГЕРБ дойде на политическата сцена в момент, когато корупцията у нас достигна високи нива, дойде с идеята и обещанието, че ще я ограничи максимално, доскоро това беше визитната им картичка, коментира той. В практиката обаче, вместо възмездие, се появиха същите такива примери и при сегашното управление, каза Лилов. Според него тези тежки подозрения дошли много бързо. България върви назад в икономическо, социално, образователно отношение, да не говорим за здравеопазването, констатира политикът и добави, че алтернативата би трябвало да е БСП, но и тя самата е в криза.

Скептично се отнасям към проекта АБВ, коментира Лилов. Първанов е успешен президент, но скепсисът ми е продиктуван от две неща: България се нуждае не от партии, а от нови политици и държавници, от нов елит. Този, който направи прехода, е изчерпан. Той не носи идеи, воля и капацитет. Новият елит трябва да бъде излъчен от поколението на 40 години, тези, които бяха ученици по време на прехода.

Лицата, които засега се спрягат, са другият ми мотив за скепсис, добави Лилов.

Frognews.bg

^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^

Ха.... Александър Лилов се появи... !? !? !? - Няма лошо.
Стратегът се произнесе. - Няма лошо.
Малко късничко. - Това вече е лошо.
Но е и добре от друга гледна точка.
Защо?
Първо:
- По-добре късно от колкото никога.
Второ:
-  Защото Стратегът подаде сигнал на тръбача да засвири "отбой".  Закъсня много Стратегът. Той Стратегът не знаеше ли, че в България всички сме българи и не е добре ние българите сам-самички да си вадим "ножове" един на друг!? Чувал съм със собствените си уши кошмарната фраза: ..." Да го разрушим, за да не го вземат мръсните седесари" От тогава като чуя думата "партия" каквато и да е,  бягам като дявол от тамян . Пък те сами си го създадоха СДС-то.  Времето го доказа само, добре, е и какво от това. Изправиха баща срещу син, майка срещу дъщеря, само защото младите искаха да живеят честно. И като не им позволиха да живеят често - избягаха в чужбина, чужд хляб да ядат, на чужд народ да работят.....
 Той не знаеше ли, че не е добре в собствения си дом човек да бъде като лъв !? ( стара библейска мъдрост)... Защото после няма да има с кого да живее същият този човек. А така върши работа на чужди сили. Но пък, как ще го знае като не признава библейските мъдрости и цялата "глутница" отричаше мъдростта на поколенията и разскъсваше всичко до което се докопа. Независимо дали са гладни или не са гладни. не знаеше ли този Стратег, че пировата победа на всяка цена,  не е нито християнска, не е нито българска черта от характера на обществото!? 
Иначе мъдри думи е казал. Но колко много хора ги казваха преди Негово Величество Стратега ? Сега пък да не почне със самохвалебствията, че е голям мъдрец? Късничко е Стратеге. Сега е време да си посипеш главата с пепел ...( друга библейска мъдрост) , защото много хора са насъбрали доста горчилка и гледай тази горчилка да не изригне и да залее виздесъщата "глутница" и да не стане "мазалото". Сега е време Стратегът, да си оцени цената на Душата ( и всички под него) и бързичко да се разплаща. Да изпревари удара на Съдбата, че иначе лошо. Тези дето са опъвали нервите на сънародниците си до краен предел, да си плащат сметката и да мълчат. Щом са яли и пили, после ... сметката... цената ... всеки сам... !!! Пред Бога няма такъв "филм" като  ...."колективна безнаказаност"- ... " другарки и другари взимаме общо решенията спуснати от ЦК по низовите организации, после всеки си носи отговорност (от народа), пък ЦК няма отговорност, щото сме Светци."
Аха... да бе, да... този номер вече го знаят и марсиянците. Но и те, марсиянците де, и те не могат да променят Божиите закони. Тези комунистически номера са валидни само в ограничеността на комунистическите им  самосъзнания.

Реалният свят обаче е друго нещо.

подпис:  Оринави





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minchomin - Коментарът е на място!!!
10.11.2010 12:16
Коментарът е на място!!!
цитирай
2. orinavi - Благодаря!
10.11.2010 12:29
Но ако можеше и самият Ал.Лилов ( Стратега) да го прочете ? Ще да е запознат за всенародната "любов" която сами направиха, сами родиха, но отричат, че е тяхно отроче. Пък мене ми писна от тяхната "любов" и искам да живея по човешки с Мир и Любов, написани без кавички.
цитирай
3. minchomin - Но ако можеше и самият Ал. Лилов ( ...
10.11.2010 12:59
orinavi написа:
Но ако можеше и самият Ал.Лилов ( Стратега) да го прочете ? Ще да е запознат за всенародната "любов" която сами направиха, сами родиха, но отричат, че е тяхно отроче. Пък мене ми писна от тяхната "любов" и искам да живея по човешки с Мир и Любов, написани без кавички.


Нали сам си го написал: "Пред Бога няма такъв "филм" като ...."колективна безнаказаност"-
т.е. всеки си носи кръста.
цитирай
4. orinavi - ===
10.11.2010 15:02
Да, но докато се представим пред Бога, ще трябва да понаучим и идното поколение на по-добър живот от нашия, нали!?
Или казваш, да забравим още тук на Земята комунистическите безочия? И разчитайки на късата памет на хората, да се "рециклира" Комунизма. - един вид "нов бардак със стари курви".
Може, но без мене.
Как беше онази сентенция: " Ако условията са срещу нас, толкова по-зле за условията. Ще ги променим."
цитирай
5. reporter - Най-лошото е, че политическата ...
11.11.2010 13:54
Най-лошото е, че политическата класа тотално се е откъснала от народа, от електората, и прави едни такива бъркотии... лошо да ти стане. Имам чувството, че връзката между Управляващите и Народа е прекъсната окончателно и безвъзвратно. А това наистина е лошо. Българите са търпелив народ, преживели са 500 години турско робство и са оцелели. Трябва ли още 500 години някой си да си прави експерименти с този изстрадал народ? Остава надеждата, че все един ден ще дойде Видовден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 685087
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031