Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 07:48 - Ченгета следят и нашите деца?
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 1288 Коментари: 2 Гласове:
3



 Долното е копирано 1:1 от  http://www.bivol.bg/home/item/769-toddler.html



Ченгета следят и нашите деца? Антоний Странджев потвърди пред Биволъ, че е виждал материали за психологически профил на тригодишния внук на Танов от БиволъНеделя, 27 Февруари 2011 15:301853 посещения  

imageБивши мутри и ченгета с дебели вратове и съмнителни докторски титли, достигнали до най-високи позиции в държавата, си раздават виртуални тупаници през наши и чужди медии, заради един физкултурник, който подслушва незаконно и укрива доходи, но пък афиширапарвенюшки маншети с монограм.

Явно обществото е претръпнало и приема за адекватна гореописаната трагико-абсурдна ситуация. Да видим обаче дали ще бъде преглътнато и разкритието на бивш високопоставен кадър на службите, Антоний Странджев, който хвърли бомбата, че в разработка на семейството на Ваньо Танов е правен психологически профил на тригодишния му внук. Това означава, че някой абсолютно незаконно е следил и е правил характеристика на току що проговорило бебе.

Пред Биволъ Антоний Странджев потвърди, че е виждал материалите по тази разработка. Според него те са изготвени от професионалист. Той обаче не може да потвърди авторството на МВР в изготвянето на профила на детето. Възможно е това да е ""поръчка" от страна на частни, олигархични обединения", засегнати от действията на Танов - каза Странджев и подчерта, че при едно независимо разследване на Прокуратурата може да се установи бързо и лесно кой е поръчителят на тази изключително гнусна и долна поръчка, достойна за методите на Гестапо и ДС(епитетите в курсив са на редакцията, а не на Странджев).

Дали МВР или ДАНС са поръчали да се следи и профилира детето, или поръчката идва извън властовите структури е важно да се установи. Но още по-важно е самото наличие на такива материали, потвърдено от Странджев. Факт, който е изключително опасен за демокрацията и правовия ред в България.

И в двата случая е налице престъпление и някой трябва да понесе отговорност. Ако поръчител е частна структура излиза, че в държавата действа безнаказано някакво обединение за следене и проучване на гражданите, прилагащо най-зловещите методи на престъпните комунистически служби. Ако обаче се окаже, че властта е поръчителят на психологически профил на тригодишно дете в рамките на разработка на членове на неговото семейство, това означава, че днешните служби за сигурност и обявените със закон за престъпни бивши комунистически служби са едно неделимо цяло.

Биволъ призовава неправителствените организации, имащи отношение към правата на детето да сезират всички компетентни органи в страната, в ЕС и на ниво ООН, за да поискат независимо разследване, което да установи виновните за грубото нарушаване на местното и международното законодателство за закрила на децата:

Конвенция за правата на детето на ООН 

Член 16

1. Никое дете не трябва да бъде подлагано на произволна или незаконна намеса в неговия личен живот, семейство, дом или кореспонденция, нито на незаконно посегателство срещу неговата чест и репутация.

2. Детето има право на закрила от закона против такава намеса или посегателство.

Разкриването на истината минава през задължително публично изслушване на Антоний Странджев и декласифициране на цялата информация за тези материали. Ако българските институции откажат да се занимава със случая, с него трябва да бъдат ангажирани Европейската комисия, Европейският парламент и Европейският съд за правата на човека, както и Комисията по правата на детето към ООН.

Бележки на редакцията:

Този текст няма претенции за безпристрастност и не отразява различни гледни точки, а нашата морална позиция. Впрочем, от различните гледни точки, които видяхме по случая Тановгейт най-ясна е тази на Антоний Странджев, който два пъти е напускал службите заради конфликт с началници, които покровителстват крадците на акциз. Другите гледни точки, включително на въпросните началници отдавна са се разфокусирали в големи безформени петна с кафеникав цвят и съответния мирис.

Нямаме илюзии, че призивът ни ще предизвика масов обществен отзвук при това жалко състояние на българските медии и безчувственост на гражданското общество към потъпкването на собствените му права. Според нас прикриването на истината и виновните в този зловещ казус означава, че българското общество се примирява и е съгласно с това, че произволът от престъпното му кадесарско минало се прилага както в момента, така и спрямо бъдещите, все още невинни поколения. Ясно е, че ако допуснем такава подлост днес, ще ни съдят и презират децата ни утре. Надяваме се, че тази перспектива ще впечатли поне няколко отделни индивида в тълпата, която допусна криминални мутри да я управляват, а вифаджии да се грижат за нейната сигурност.

Отговорът на Антоний Странджев на нашето запитване дали потвърждава думите си за психологически портрет направен от МВР на тригодишния внук на Ваньо Танов:

За да сме точни - никога не съм твърдял, че МВР е авторът на "психологически портрет на внука на Танов"!!! Пред Я. Дачков, както и пред други медии, съм споделял личното си впечатление, че действително материалите, които касаят сем. Танови, са изготвени от "ПРОФЕСИОНАЛИСТ", поради факта, че аз съм виждал тези "материали" и имам достатъчно опит в оперативните служби, поради което правя и подобно съждение! Убеден съм, че при достатъчна воля и наличие на безпристрастност, разследващите органи в лицето на българската Прокуратура, много бързо и лесно могат да установят, дали действително тези "материали" са продукт на "заявка" от структури от състава на МВР или "поръчка" от страна на частни, олигархични обединения, засегнати от действия, решения или неподкупност от страна на Танов! Всъщност, аз много бих желал акцента в общественото мнение, от моето изложение по темата да е върху това, че и ДВАТА ВАРИАНТА СА МНОГО ОПАСНИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ! За мен лично не е толкова важно кой, как и защо го е направил, а самият факт, че те (материалите) съществуват... това е наистина опасно!!!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Не чети умно българино и не цъкай с език , има и много по страшни неща в тази държава. Това което току-що прочете българино, е само върхът на айсберга. Някога бивш (няма такъв по презумция) висш служител на службите да сте го чували в миг на откровение да казва : ...."А бе лиши го от водъ и ранъ (храна и вода) и да го видим няма ли да ни сътрудничи!?" . Има и още по-страшни неща, но по правило те много трудно се доказват. Потърпевшите минали през ада на тази изключителна жестокост  на  тези "народни служби за сигурност" и оживели по Божия милост,  предпочитат да мълчат, защото отново трябва да изживяват  изключителната им жестокост в спомените си. И всичката тази жестокост, само за да бъдат задоволени невероятната им алчност и жажда за власт. По-жестоки са към собственият си народ и от еничарите през турското робство.    А бе, той и Кадафи-то  се къпеше във "всенародната любов"  на  благодатния, човеколюбив и божествен режим от Аллах му даден , благовейно да управлява народа си .... , но на ....  стана каквото стана. Никой човек проявил невероятна жестокост към ближния си, няма да се отърве от Божието възмездие. Просто така е устроен Света. Независимо дали ние хората го искаме или не го искаме, независимо дали вярваме или невярваме ..... има действащи Закони във Всемира, от които никой човек не може да избяга.  




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И да бъде следено детето, то ще си се ...
09.03.2011 07:57
И да бъде следено детето, то ще си се развива напълно закономерно и със следенето няма да спрат неговия растеж.Дори ще му се помогне.Няма нищо тревожно.
цитирай
2. orinavi - И да бъде следено детето, то ще си се ...
09.03.2011 10:27
анонимен написа:
И да бъде следено детето, то ще си се развива напълно закономерно и със следенето няма да спрат неговия растеж.Дори ще му се помогне.Няма нищо тревожно.

Да, това е вярно, но само ако бъде следено, за да бъде защитено от някаква беда. Но ако бъде следено за да бъде тормозено ...????? Къде е границата ????? Гаранция ...????? Ей, анонимният, знаеш ли какво е 10 годишното ти дете да живее в центъра на цивилизацията, мама и тати да са вишисти, около него охолство и задоволеност и да каже на мама и тати през сълзи ...:"Гошо го викат на вечеря, той отказва, ако знаят колко съм гладен....!!!" Защото горкото не е яло от 1 седмица, пък мама и тати не са яли от 2 седмици , щото ченгетата така са решили ...... Слушай анонимният, това не е научно фантастичен разказ от измислена планета. това е реалност ставала във вторият по-големина град в просташката комунистическа българия през демократичното време !!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687142
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930