Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 13:09 - Шефът на лондонската полиция подаде оставка заради скандала с "Нюз ъф дъ уърлд"
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
1




                           


                           image


 Ескалацията на скандала с подслушване в Англия усилва натиска срещу британския премиер Дейвид Камерън, който вече бе остро критикуван, че е назначил за свой говорител Анди Коулсън, бивш помощник главен редактор на "Нюз ъв дъ уърлд".

Случаят придобива все по-сериозни очертания, в които влезе и оставката на началника на лондонската полиция Пол Стивънсън. Той я подаде, след като бе обвинен, че е наел за медиен консултант Нийл Уолис – бивш изпълнителен редактор на вестника, който бе арестуван миналата седмица за подслушване на жертви на престъпления и подкуп на полицаи.

Вестник "Гардиън" отбелязва, че оттеглянето на Стивънсън е още един удар срещу Камерън. След оставката Камерън отмени предвидените пътувания до Руанда и Судан и сега ще посети само Южноафриканската република. Вестник "Индипендънт" коментира от своя страна, че след 15 месеца начело на правителството премиерът вече е разбрал какво е да си на власт и да не можеш да контролираш събитията.

При оттеглянето си Пол Стивънсън отрече да е извършил нещо нередно и заяви, че не той е взел решението за наемането на Уолис и че изобщо не е знаел за незаконната дейност на журналиста.

"Реших да подам оставка, защото не искам критиките по мой адрес да попречат на гарантирането на сигурността на предстоящите догодина в Лондон Летни олимпийски игри, заяви Стивънсън.

В същото време обаче в британската преса излезе информация, че той се е възползвал от безплатна почивка в луксозен спа център, рекламиран от компанията на Нийл Уолис.

Говорител на Лондонската полиция потвърди, че Стивънсън е бил безплатно в спа центъра. Медицинското лечение, което е получил там, е било платено от Скотланд ярд и в това няма нищо нередно, каза говорителят. Чисто съвпадение е, че центърът е представляван от компанията на Уолис, добави той.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687629
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930