Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2011 11:21 - Хайде почна се !
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 1174 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2011 18:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

Тъй рече гласът на жабата:

Ще закриват НСО, била непрозрачна и опасна
Неделя, 6 Ноември 2011



  image
Закриват Националната служба за охрана. Нейните функции ще се поемат от новосъздадена Национална агенция за сигурност (НАС). Новината тресе НСО, а някои служители вече си търсят нова работа. Първи щели да излетят шефовете, начело с ген. Димитър Димитров.
Революционните промени в една от нереформираните тайни служби щели да стартират през януари 2012 г., веднага щом новият президент Росен Плевнелиев встъпи в длъжност. Новата Агенция за сигурност щяла да е подчинена на правителството, както е в повечето европейски страни. Промяната ще залегне в готвения закон за службата, какъвто упорито не се приема от години. По време на предизборните дебати Плевнелиев обяви, че законът ще влезе в сила до 2014 г., но премиерът Бойко Борисов имал намерение това да стане много по-рано. Причината е, че скандалите около НСО не само, че не стихват, но и избухват нови. Освен това зачестили сигналите за служители, които въртели незаконно бизнес, ползвайки службата като „чадър”.

Неотдавна бившият служител на НСО Пламен Устинов хвърли истинска бомба с разкритията, че докато бил в службата през 2008 г. Алексей Петров, тогава съветник в ДАНС, му поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. Стигнало се дотам самият държавен глава Георги Първанов да посредничи за отмяна на „мократа поръчка”.

Това са нечувани и страшни неща, които трябва да се разследват и съответните институции да се произнесат. Това мнение изразили от сектора „Сигурност” на Европейската комисия. Очаква се първо да бъде разформирована групата „Анализ и информация” в НСО, защото имало съмнения, че някои от служителите са събирали неправомерно данни за политици и дипломати, които са използвани като компромати.

Вече започнали и търканията на новия президент с НСО. Ген. Димитров се опитвал да убеди Плевнелиев на всяка цена да се премести със семейството си в резиденция „Бояна”. Така щяла да се постигне по-голяма сигурност за първата фамилия в страната. Плевнелиев обаче упорито отказвал. Аргументите му са, че иска семейството му да живее както досега, а децата му да не се откъсват от ежедневието и приятелите си. Истинската причина обаче е, че новият президент не бил сигурен дали в досегашната обител на Първанови, не са поставени подслушвателни устройства.

През 2007 г. службата бе разтресена от грандиозен скандал. Офицерът Николай Марков шокира обществото с разкрития, че служители от НСО събират информация за охраняваните от тях обекти и лица, която се предоставя на Първанов, без това да е залегнало в правилника за функциониране на службата. Марков обяви също, че НСО е „банка кадри за организираната престъпност”. Офицерът бе уволнен и изкаран едва ли не луд заради бомбастичните разкрития, но съмненията, че в НСО се случват лоши неща останаха.

В НСО имало отлични млади професионалисти, които можели да извършат реформите и да превърнат службата в прозрачна за обществото и подчинена на гражданския контрол.

http://www.frognews.bg/news_40101/SHTe_zakrivat_NSO_bila_neprozrachna_i_opasna/


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Хайде почна се с шоуто :))) Пък ни е си падаме по грандиозните шоупрограми.
Малииии... що кирливи ризи и гащи могат да изкочат от тук.
Както са казали класиците "Мълчанието е злато" , но може и диаманти или финикийци... :)))




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - моето положение ще се подобри ли
06.11.2011 11:25
моето положение ще се подобри ли
цитирай
2. reporter - Крайно време беше!
06.11.2011 11:38
Крайно време беше!
цитирай
3. orinavi - до анонимния
06.11.2011 18:36
Този въпрос надявам се не е отправен към мене. Просто не е в правомощията ми, да му отговарям. Пък и да можех, не ми е работата, да им давам акъли на въздесъщите знайковци от НСО, НАС и прочие служби. Ако евентуално някой е забравил, да припомня: Акълът струва пАри. Хората си правят цели консултански агенции по този въпрос. И смъкват луди пари за подобни консултации Отделен е въпросът, дали го правят качествено и пълноценно... -:))
цитирай
4. orinavi - ....
06.11.2011 18:38
Фактите са за всички, интерпретацията им (реалистичната)- е за който го може.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687234
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930