Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2013 21:14 - Вижте страховитата мумия на истинска русалка
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 2861 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мумията е намерена през 40-те години на XX век и оттогава се съхранява в музея



image

Русалките отново изплуваха на повърхността след появата на филма на Animal Planet, посветен на тях.

В лондонския British Museum се пази обаче една прелюбопитна мумия на подобно същество, което впечатлява със своята външност, която е на нещо средно между човек и риба.

Дължината на мумията е около 40-60 сантиметра с опъната опашка, а в главата съществото прилича по-скоро на страшен елф, защото има същите заострени уши и ужасна усмивка, от която стърчат големи зъби.

Интересното е, че позата, в която е застинало съществото, е с вдигнати ръце (като в картината "Вик" на Едвард Мунк). Тази поза е подобна на позите на други мумии, които се пазят в шинтоистки храмове в Япония.

Отблизо може да се забележат ситните косъмчета, които покриват ръцете на мумията, а по опашката ясно се виждат и дребни люспи, които към торса на съществото изчезват.

Лицето на мумията също е покрито със ситни косъмчета и определено не навяват мисълта, че ако тази мумия е била жива някога, се е отличавала с особена красота, дори напротив. Без значение дали е мистификация, или не, това определено е грозно същество, което приживе е изглеждало също толкова ужасяващо, както и като мумия.

Според информацията в сайта на Британския музей мумията е намерена през 40-те години на XX век и оттогава се съхранява в музея. Във Великобритания има и други подобни мумии, за една от които със сигурност може да се каже, че е мистификация, тъй като е направена рентгенова снимка, от която ясно се вижда, че е "сглобена" от човешки кости и рибешка опашка.

Мумии на русалки от шинтоистки храмове в Япония

В някои шинтоистки храмове и до днес се пазят мумии на подобни същества, които са известни сред местните като "морски принцеси”. В Азия съществува поверие, че месото на тези същества може да направи хората почти безсмъртни.

В храма Карукаядо се пази подобна мумия с размер 50 см. Тя има големи кучешки зъби, които се подават от широко отворената уста, двете ръце са вдигнати над главата. Долната част на тялото е покрита с люспи, а на гърба има израстъци, наподобяващи плавници.

imageOpen Minda

Друга подобна мумия се пази в храма Миуши, но е по-малка – около 30 см. В храм в град Фудзиноми, разположен в основата на планината Фудзи, се съхранява друга мумия с дължина 170 см. Смята се, че тя е на 1400 години.

Дали са измислица, или не, преценете сами от снимките в галерията.



.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687266
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930