Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2013 19:42 - Богомилски клади
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 4217 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 29.10.2013 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=444980


Страдаме, защото прокудихме божите пратеници, казвали феномените Петър Дънов и Слава Севрюкова Богомилски клади Самозапалванията у нас изплащали проклятието на катарите
"Птиците не сеят семена, но имат винаги с какво да се нахранят. Лилиите не работят, но са облечени в прекрасни дрехи." С тези думи на Христос богословите доста често ни успокояват, че каквото и да се случва, Бог винаги ще се погрижи за нас чедата му. Или поне за онези, които се уповават Нему. Ще ни посочи ли обаче  Всевишният изхода от мизерията, питат се хиляди отчаяни души. Те издигнаха лозунги за "справедливост, неподкупни съдии и прокурори, работа, ниски цени, достоен живот, политици, които не крадат, а мислят за народа си". Ала възможен ли е такъв почти съвършен свят на Земята и какво у нас все ни пречи, за да го постигнем? 
 
Невиждано богомилско страдание взима мащабите на епидемия в страната. "Клади с живи хора в България!", тръбят и световните агенции.
Като основен виновник те сочат бедността, липсата на справедливост, разклатената нервна система на българина от изтощителния демократичен преход, разграбването на държавата от свои и чужди "капацитети". Ситуацията у нас обаче има някаква необяснима, мистична връзка с богомилството - социално-религиозно учение, възникнало в България през X век. Неговите последователи считали, че светът е в ръцете на Дявола. Те също се борели за реформи и по-добро, но обявени за еретици, били хвърляни в огнените клади.
Загадка с трагедиите
Навръх трети март се самозапали варненецът Пламен Горанов в знак на протест срещу  демоничната система в съвременна България. Примерът на Пламен стана заразителен и го последваха още отчаяни, търсещи спасение души. 
"Вижте, и двете имена на този млад човек произлизат от стихията на елемента огън. Но никой не разчете сигнала на този българин. Жертвайки себе си, той очисти всички нас и страната ни чрез силата на огъня", заявява езотеричният философ. инж. Радослав Димитров.
Посветени в тайните на мирозданието веднага заговориха, че за да стигнем дотук, си има основателна причина. Според тях Дяволът върлува у нас заради тежката карма на България. Като доказателство за свръхестествения корен на събитията у нас се сочат инцидентите през последните години. Те се случват все навръх национални и религиозни празници. Децата, които загинаха в дискотека "Индиго"; река Лим, която погреба автобус, пълен с наши ученици; пожарът във влака София - Кардам, потъването на кораба "Илинден" в Охридското езеро - общото между всички трагедии са големи национални и християнски чествания около тези дати. 
Според апокрифно предание над страната ни тегне прокобата на богомилите, прокудени от България и загинали по кладите на Балканите и Западна Европа. Приживе Учителя Петър Дънов често казвал, че заради богомилските гонения сме наказани Свише. А с този акт сами сме поканили дявола и респективно ада в душите и страната си.
"Още в старото българско царство тогавашните водачи изгониха богомилите, които бяха носители на едно велико учение за реформирането на живота и социалния строй по най-идеалния начин. Но за това изгонване българите платиха с 5-вековно турско робство, защото когато един народ не приеме Великото, Божественото Слово, което му се праща от провидението, и не приложи това Велико Слово в живота си, бива изоставен да понесе последствията на своята неразумност и тогава го постига най-голямото зло. Изгонените от България богомили занесоха своите идеи и културата си на Запад. Народите, които разбраха и приложиха на практика идеите им за социални реформи, процъфтяха. А сега, ако българите разберат грешките на своето минало и не повторят същите грешки спрямо сегашните идейни течения, ще имат много по-добри резултати в обществения си живот", казвал Дънов.
Пророчицата Слава Севрюкова със своята феноменална дарба обаче прозряла, че тежката карма не е платена само с робството. Ето какво казва тя: "България се срива под турско робство поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост. Затова не е изцяло изплатена кармата ни". 
Заветът на св. Иван
Богомилите били призвани в България, тъй като Творецът искал да напомни на човечеството, че се отдалечава от заветите му. Те били донесени от Христос, но хората ги забравили и вместо към Небесното царство тръгнали право в ръцете на Луцифер. 
Богомилското еретично учение не признавало външната показност на религията, славата, парите и разкоша. То вярвало, че материалният свят е под властта на Княза, както наричали Сатаната, а невидимият е в ръцете на доброто и Бога. Изследователи у нас отдавна неофициално коментират, че в своя аскетизъм и самият св. Иван Рилски е бил близък до богомилската ценностна система. Приживе чудотворецът  отказал да се срещне с българския цар Петър I. Благородникът изминал цялото разстояние от 450 км от столицата Велики Преслав до Рила планина, където Иван се бил отдал на пост и молитва. Той обаче отказал да се срещне с царя. Рилският пустинник приел плодовете, но не и златото, което държавният глава щедро му предлагал. По-късно свети Иван оставя послание в своите завети към бъдещите управници. В тях монахът предупреждава бъдещите държавници, че "онзи, който иска да бъде пръв сред вас, нека бъде слуга на всички".
Мъченици или еретици
През X век богомилите, водени от поп Богомил, са обявени за опасни еретици и са подложени на геноцид по нашите земи. Прокудени от своята родина през следващите столетия над 18 000 загиват в страшни мъки из Европа. Василий Врач е изгорен на клада насред Константинопол на знаменателната дата 11.11.1111 г. Летописите от онази епоха свидетелстват за различни чудеса около "българския арестант". Накрая на кладата Василий се превръща в пара сякаш е издигнат от ангели. Мъченикът изчезва "яко дим", без стон, без характерната миризма при горене на жива плът, свидетелства Ана - дъщерята на император Алексей I Комнин.
Изключително трагична е участта на богомилите, които през Босна достига до Италия и Франция. През 1209 г. войска от 30 хиляди рицари и пешаци се спуска от Северна Европа към Южна Франция. В историята военната офанзива е останала под името Албигойски или катарски кръстоносен поход. Епична е обсадата на крепостта Монсегюр. В нея "съвършените мъже и жени" удържали цели десет месеца. През месец март на 1244 г. крепостта капитулира и катарите, както са известни богомилите във Франция, са изклани. Тъй като не е имало време да се правят отделни клади за всеки, те са затваряни в обори и изгаряни живи. Според едно предание в последния си час много от тях проклинали своята родина България, от която били прокудени преди векове.
Небесни реформатори
Чрез психотронна възстановка на събития пророчицата Севрюкова успяла да види богомилите в онези дни. Според описанието на ясновидката те носели бели и кафяви раса, препасани с шнур. Облеклата им били направени от по-тесни ленти плат, пришити една към друга. Имали колан с джоб накрая, където държали огнивото си. 
За някои изследователи е вън от съмнение, че  богомилите са наследили нравствената чистота на първите християни и че от тях тръгва рицарският морал за честност и всеотдайна служба на Доброто. Повечето автори подчертават, че богомилите водят началото си от гностиески дуалистични течения като павликянство и манихейство. 
"Всички те се борели за един по-справедлив и добър свят, какъвто днес искат хиляди младежи в прогнилата от корупция България", прави паралел езотеричният философ инж. Радослав Димитров. По неговото мнение богомилите се придържали към чистата форма на мислене, завещана от Христос, която после е изкривена. 
Основният грях, заради който са преследвани след X век, е отхвърлянето на официалната църковна йерархия и схващането, че между Бога и човек не може да има посредници. Вместо "вярата", получена от втора ръка, богомили и катари изваждали на преден план личното познание, религиозния и мистичния опит, който натрупва всеки отделен човек и който те наричат "гнозис" - от гръцката дума за "познание". Наред с това катарите изповядвали архетипен дуализъм, в който се сблъскват двете противоположни начала: доброто и злото, дух и материя, висше и низше. Те смятали, че още от Сътворението бушува нестихваща война между двете непримирими начала - светлина и мрак, дух и материя, добро и зло, които се борят вътре и около човека.
Според някои от тях целта на живота е човек да преодолее материята, да отхвърли всичко, свързано със силата и властта, и така да се слее с любовта. Според други катари социалната мисия на човека е да се стреми към това да облагороди и одухотвори материята, да я преобрази към по-добро, като я извади от ноктите на Дявола и я извиси към Бога.
Много от последователите на богомилите вярвали и в прераждането и в женското начало в религията. Реформаторската визия на богомилите толкова била изпреварила времето си, че сред проповедниците и религиозните им учители, известни като съвършени, имало и жени, нещо считано за еретично и днес. 
"Богомилите са имали в гена си способностите на екстрасенси и лечители. Благодарение на тях Западна Европа е получила уникални знания и е прогледнала за тази наша природна способност да проникваме в тайните на човешкото битие", казва шефката на природолечителите у нас проф. Връбка Орбецова

Любомир Старидолски



Гласувай:
5



1. watchtowerman - Богомилите изповядват "павликянството"
29.10.2013 21:53
"Павликянството" идва от Павликянската държава, създадена с помощта на исляма и нейн васал, на южната граница на Византия. Населението на Павликянската държава е арменско. За да спрат ислямското нашествие от юг византийски императори преселват "павликянско " население на северните си територии. Защото "павликяните" са съюзници с исляма срещу Византия. 200 000 павликяни идват в района на днешен Пловдив. Византийските императори, понеже са християни, ценят човешкия живот, не действа като исляма чрез изтребление на генофонда на противника.С това преселване на "павликяни" в територии граничещи с тогавашна България е причината за появяване на "павликянската" ерес, но под ново наименование - "богомили". И тук стигаме до подмяната измамата - "богомилите' НЕ СА БЪЛГАРСКО население, ТЕ СА АРМЕНЦИ, станали граждани на България поради заселването им по граничещи на държавата ни територии и след това заселили се в нея.. Днес такива ги наричат "бежанци" , дойдоха 3-4 хиляди сирииски в днешна България и ТОВА СЕ ОКАЗВА ОПАСНО ЗА СИГУРНОСТТА на Днешна България. 200 000 арменци-павликяни дестабилизират България като се преименуват на "богомили". И ТАЗИ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ Е ОТ ПОЛЗА ЕДИНСТВЕНО ЗА ОНИЯ, КОИТО СА Я СЪЗДАЛИ - ислямът, тръгнал да превзема Европа. Така, че престанете да пресъздавате идеологемата на исляма, наречен "богомилство", защото с това съдействате за новото му нашествие, което има за цел отново да владее България.
цитирай
2. albigo - "Павликянстово" дрън дрън
30.10.2013 17:39
Е от такива философи и такива изказвания си патиме още. Богомилството е чисто Българско учение дадено чрез Боян Мага. Още да сме в ония мракобесни времена, ако не са се жертвали. Тогава както и сега Служителите на Земната Църква са забравили на кого служат май. Засрами се ! Боян Мага е син на цар Симеон, който се отказва от престола и се впуска в дебрите на Езотериката. Завръшвайки обучението си създава Богомислтвото със още светли личности между които има и такива, които напускат Църквата и се присъединяват. Борбата им е за Свобада, Равенсто и Братство. Немислими неща в крепостния живот от 10 век. Човек който си няма и малко представа е по-добре да замълчи.
цитирай
3. albigo - Къде го видя това Павликянство?
31.10.2013 15:21
watchtowerman написа:
"Павликянството" идва от Павликянската държава, създадена с помощта на исляма и нейн васал, на южната граница на Византия. Населението на Павликянската държава е арменско. За да спрат ислямското нашествие от юг византийски императори преселват "павликянско " население на северните си територии. Защото "павликяните" са съюзници с исляма срещу Византия. 200 000 павликяни идват в района на днешен Пловдив. Византийските императори, понеже са християни, ценят човешкия живот, не действа като исляма чрез изтребление на генофонда на противника.С това преселване на "павликяни" в територии граничещи с тогавашна България е причината за появяване на "павликянската" ерес, но под ново наименование - "богомили". И тук стигаме до подмяната измамата - "богомилите' НЕ СА БЪЛГАРСКО население, ТЕ СА АРМЕНЦИ, станали граждани на България поради заселването им по граничещи на държавата ни територии и след това заселили се в нея.. Днес такива ги наричат "бежанци" , дойдоха 3-4 хиляди сирииски в днешна България и ТОВА СЕ ОКАЗВА ОПАСНО ЗА СИГУРНОСТТА на Днешна България. 200 000 арменци-павликяни дестабилизират България като се преименуват на "богомили". И ТАЗИ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ Е ОТ ПОЛЗА ЕДИНСТВЕНО ЗА ОНИЯ, КОИТО СА Я СЪЗДАЛИ - ислямът, тръгнал да превзема Европа. Така, че престанете да пресъздавате идеологемата на исляма, наречен "богомилство", защото с това съдействате за новото му нашествие, което има за цел отново да владее България.

Чел не дочел. Леко със Сирийските лукуми. Чел недоЧел. Вместо да се радват БЪлгарите че от тук е излязла такава светлина и се е разпространила в цяла Еропа, ние смао знаем да Плюем. Но така е от Крепостите трудно се излиза. Как ще докажеш всичко което написа? Има факти, че са БЪЛГАРИ и водач им е БЪЛГАРСКИ Княз, отказал се от Престола. Но и това не е Важно! Важното е какво са оставили и че хората са се усетили като по свободни и равни, а не Крепостни Селяни, затоврени в Мрака! Е от такива неща още си Патиме!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 685078
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031