Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 12:19 - Бойкотират бал във Виена заради Антония Първанова
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 1338 Коментари: 0 Гласове:
1



Кофата помия, която Антония Първанова изля в Брюксел, се размириса чак във Виена. Заради омаскаряването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева пропадна благотворителен бал.
Той се организира от журналистката Сашка Журков. На него вчера трябваше да бъдат наградени най-великите българи за 2009 г.
Почетни патрони на събитието в двореца Нидеростерайх трябваше да са военният министър Николай Младенов и евродепутатът Антония Първанова. В последния момент обаче министърът отказал да присъства. "При така създалата се ситуация не мога да стоя на една маса заедно с д-р Първанова", обясни Младенов. Билетите за бала стрували между 250 и 560 евро. Участие потвърдили българи от 17 държави сред които Димитър Бербатов и бизнесмените братя Диневи.Вчера сутринта ни позвъниха организаторите, за да кажат, че балът се отменя по политически причини, разказаха ВИП персони.
"Повечето разбрахме, че балът се отлага чак когато пристигнахме във Виена. Организаторът трябва да върне парите от билетите", каза за "Стандарт" варненският бизнесмен и общински съветник от партия "Глас" Красимир Узунов. "Гафът е много голям - запазихме за 3 дни хотели. Рокли, смокинги, лачени обувки - хората на бал отиват", допълни Узунов.
"Не разбирам какво им пречи събитието да се състои и без патрон", каза министър Николай Младенов. "Преди случая в Брюксел бях отменил всичките си ангажименти, за да присъствам на бала", каза още Младенов. Той допълни, че в момента има и
работа по закона за отбраната. "Ще поискам неустойка не от министър Младенов, а лично от премиера Бойко Борисов, който му е шеф. Не може Младенов да ми праща есемес в 1,43 през нощта, че се отказва от патронажа си. Та ние сме платили 18 000 евро само за кетъринг", възмути се журналистката Журков. Тя обясни, че на бала гостите трябвало да наддават за картини и да играят хазарт с благотворителна цел. "Партньор ни беше казино "Аустрия", а наградите щяха да отидат в помощ на наши сънародници. Отделно съм платила наем за двореца, за персонал", изреди дамата.Посланикът ни в Австрия също отказал покана за бала заради скандала в Брюксел. Въпреки че дворцов бал нямаше, Първанова награди вчера в къщата на Бетовен шестима заслужили българи. Сред тях са алпинистът Иван Кожухаров, професорът по клетъчна биология Георги Н. Чалдъков, д-р Христо Деянов и собственикът на медицински център Семир Абумелих. Първанова и Журков планират подготовка на нов бал във Виена с други патрони./АСН


Тагове:   виена,   бал,   Първанова,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 685144
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031