Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 14:29 - 17 досъдебни производства срещу магистрати, контактували с Красьо
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 909 Коментари: 1 Гласове:
0



Общо 31 магистрати от различни съдилища и прокуратури в страната са контактували с Красимир Георгиев, известен още като Красьо Черния, а срещу 17 са образувани досъдебни производства. Това каза на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, председателят на етичната комисия към съвета Цони Цонев. Цонев обяви имената на нови 12 магистрати, провели двустранни и едностранни разговори или общували с есемеси със скандалния бизнесмен.

Пръв в списъка беше посочен съдията от Варненския районен съд Стоян Попов. Той възнамерявал да оглави съда и за по-сигурно прибегнал до посредничеството на Красьо Черния. Комуникацията между двамата се изразявала с едно входящо и едно изходящо повикване.

Председателят на етичната къмисия към ВСС уточни, че 6 от 12 магистрати са поддържали двустранна комуникация с Красимир Георгиев.

Рекордьор в разговорите с плевенския бизнесмен бил съдията от Районен съд Варна Добромир Андреев. Варненският съдия успял да говори цели 33 пъти с Красьо. Втори в списъка бил прокурорът от Районна прокуратура Стара Загора Николай Калчев. Той провел с Красьо 20 разговора.

На трето място била съдия Йорданка Неделчева от Апелативен съд във Велико Търново, която говорила 19 пъти с Георгиев. Четвърта в списъка с магистрати била Галина Найденова, съдия в Районен съд Никопол. Същата кандидатствала за съдия в Окръжния съд в града и също прибегнала до съдействието на плевенския бизнесмен. Провела с него 13 разговора, но по стечение на обстоятелствата конкурсът не се състоял.

Последните двама били Красимир Бамбов от Окръжен съд Кюстендил. Той кандидатствал за съдия във Върховен административен съд и говорил с Красьо 5 пъти. С най - малък актив едва, 4 разговора, била съдията от Апелтивен съд Бургас Веселина Герова.

Цонев подчерта, че  имало и три  едностранни контакти от Красьо към магистратиге без последните да са му отговорили. Такива обаждания били адресирани до председателят на СГС Георги Колев. На него плевенският бизнесмен се обаждал 3 пъти. Два пъти звънял и на Георги Чунев от Окръжна Прокуратура Бургас. На последният от списъка, шефа на Окръжният съд в Плевен Марио Василев, Красьо изпратил само един есемес.

Във въпросното електронно тефтерче на Красимир Георгиев фигурирали имената на двама магистрати,  с които плевенският бизнесмен не провеждал разговори, уточни председателят на етичната комисия. Това са заместник председателя на Върховния касационен съд Марко Бабатинов и прокурора от Плевенската районна прокуратура Иво Радев.

Цонев призова всички магистрати да повишат "хигиената" на контактите си и най - вече да нямат нерегламентирани такива със съмнителни лица.

Николай Божков, БЛИЦ


Тагове:   магистрати,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. orinavi - И то какво излиза? Ако искам пр...
19.11.2009 14:32
И то какво излиза?
Ако искам правосъдие по някакъв дори елементарен спор, трябва да съм много богат ... за да съм прав в лицето на "Темида".
Преди беше ... да имам роднина в ЦК на БКП.
Ега ти и държавата.. !!!!
И ако Господ е заспал и не ме чува ... какво ми остава на мене???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687790
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930