Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2021 13:20 - Малко ненаучна фантазия. Нали съм си фантазьор... точка :)
Автор: orinavi Категория: Други   
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.11.2021 07:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Напоследък ме е налегнало едно безсъние и хич не ми се спи по ранните часове на денонощието. Спя по мъничко, точно когато са сериалите. Онези сериали с  .... "ахх..оххх... ихххх... хлъц.... ких.... " и прочие. Заспивам си като момченце и като свършат и се събуждам да .... си легна в леглото, където си спя до 1-2-ри петли. :) 
Прочетах онзи ден, Бил Гейтс ( за по-накратко ще го наричам само Билиту) ... искал да купи около  одринска Тракия в Турция и земеделска земя. Но поради оскъдната информация ми се развихри фантазията по малките часове и какво да ви разправям, глупости до глупости, но пък интересни глупости ми хрумнаха. :) Искал да си прави имение на Балканите, което да приютява семейната му фондация? Брех.. и Мелинда, жена му бившата, сиреч. Ам чи на къде без нея, нали някой трябва да се грижи за счетоводството все пак. Щял  и да изкупува земеделска земя. .... ( .... !!!!!..... ) Викам си: - "Въй, не думай, бе човек! Ще изкупуваш земеделска земя!? Представяте ли си Билиту като земеделец, да сади спанак и да го продава по чаршиите и пазарите по нашия край? Ей, това като ми се загнезди сабахлем по тракийско- одринско филибелийско време и не иска да излезе от главата ми. :) "  И като тръгнаха едни представи, не е за разправяне..... Билиту сади спанак, пълни го в едни кашони от банани, кара го с камионетка от одринска Тракия и го продава по сергиите на пазара в нашия град? . Представяте ли си го? 
Значи, викам си, ставам сабахлем, изпивам си кафето, хапвам на две, на три и хоп.... на пазара, дето ходя на него от има-няма четвърт век. То, не за друго ходя на пазарчето, но да си купя сегиз-тогиз малко спанак, обикновено по едно килце ( килограм). Та, отивам на пазарчето и виждам на една сергия стои прав Билиту. Облякал едно позахабено сетренце на земеделски труженик ( маскировка) и продава спанак. Значи, отивам купувам си от Билиту килограм спанак. И го разговарям: ...
"- Как си Били, върви ли алъш-вериша, а? Как е спанакът тази сутрин? Поприбра ли реколтата от спанак? ."... Ей такива ежедневни работи. 
А  отстрани  дебне Цацаров ( шефа на КОНПИ) и си води бележки колко е продал. нали после трябва да направи справка, колко са приходите и колко са разходите, изчислява после и дебне за незаконно придобито имущество. Па си викам: - малеее, те сега го хванаха Билиту и ще му направят конфискация ала Васил Божков - Черепа. Този дето се скри в Дубай и му секвестираха всичко само с едно прокурорско постановление. Значи - мъдро, дебнат Билиту, че продава чужбински спанак без сертификат, прибират му 5-те  кашона със спанак, в които преди е имало банани. После докладва по криптирана радиовръзка на Иван Гешев резултатите и издават прокурорско постановление. И така налагат абсолютен запор на милиардите му. :) Представяте ли си колко са мъдри нашите управници? Но освен мъдри, са и много умни. Цацаров се  скрил маскиран в някакво "Трабанче" с пердета и само наднича из зад перденцата. А на терена около Билиту са се маскирали на купувачи кварталния Джеймс Бонд - Рижко, онзи с походка на амурски тигър заедно с екипния му партньор Джон Инглиш,  онзи дето си пийва за един ден биричка и скоч толкова, колкото аз не мога да изпия  чешмяна водя за една седмица.

https://fakti.bg/world/626034-bil-geits-kupuva-zema-v-turcia 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orinavi
Категория: Други
Прочетен: 687629
Постинги: 275
Коментари: 288
Гласове: 2612
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930